Blue tea, Butterfly pea, Kittelbloem thee kopen, Kittelbloem, clitoria ternatea, kittelbloem thee, kittelbloem kopen Blauw Idee – Kittelbloem

Blauw Idee

Kittelbloem, Blue Butterfly Pea, Clitoria ternatea.

In Zuidoost Azie en vooral in Thailand wordt de Kittelbloem gebruikt als een natuurlijke kleurstof voor levensmiddelen of om een mooie blauwe rijst of pasta mee te koken. Blauwe thee of een super trendy blauwe cocktail mee te creƫren.

Blauwe Kittelbloem thee:

Voeg drie of vier bloempluimen toe aan een glas gekookt water of ander drankje voor een mooie blauwe kleur. Als thee smaakt het een beetje naar zwarte thee en heeft een heerlijke zachte bosrijke en aardse smaak. Laat de thee 10 tot 15 minuten trekken.

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een Blauwe thee te serveren, maar denk ook aan een Blauwe Long-Drink, Blauwe rijst of pasta!

Kittelbloem paars

Vermeng je de Blauwe Thee of Longdrink met iets zuurs (bijv. limoen of citroen) dan kleurt het paars op. Voor een extra speciaal effect kan je ijsblokjes maken in de 2 kleuren en toevoegen aan een (alcoholvrije) cocktail of wodka. Zo steel je de show met een funky blauwe en/of paarse cocktail !!

…………………………………………………………………

Blauwe Rijst:

Breng 1 liter water met 10 – 12 bloem pluimen ( of een thee lepel poeder) aan de kook en voeg de witte rijst toe wanneer het water mooi diep blauw gekleurd is, kook de rijst tot dat het gaar is en laat de massa nog even staan voordat u het kookvocht afgiet. Bewaar het kookvocht , het zit tenslotte vol met natuurlijke elementen, om later te gebruiken bijvoorbeeld voor het maken van een sausje.

Een mooi lichtblauwe rijst  zal uw maaltijd een andere dimensie geven.

Een zomers feestje op je bord. Basmati rijst gekookt met een thee lepel Kittelbloem poeder.

Blue Rice on plate
Blue Rice on plate

Blauw ” MARMER ” Eitje

Magic Eitje

gebruikt onderstaand basis infusie voor Blauwe cocktail drink en kook de Eitjes voor 4 minuten hierin, na deze tijd voorzichtig de schaal met een lepel kneuzen zodat er barsten ontstaan. kook de eitjes hierna nog even voor 2 – 3 minuten en laat de eieren voor 15 minuten in de blauwe infusie water staan.

…………………………………………………………………

Basis recept voorBlauwe Cocktail :

Blue Butterfly pea basic

nodig: 1 liter basis Blauwe Kittelbloem infusie. Hoe te maken: kook voor een paar minuten 1 liter water met 20 – 25 Kittelbloem pluimen en laat het geheel (snel) afkoelen, de bloem pluimen kunt u verwijderen wanneer het water mooi diep blauw gekleurd is. Deze blauwe vloeistof die we nu hebben is een ideale basis voor het maken van Cocktail, Longdrink Mixen of om ijsblokjes te maken. Bewaar de infusie in de koelkast.

recept – idee :

Butterfly Blue milk light

Kittelbloem – Ice Latte Milk
vul een gekoeld glas met 2/3 Latte Milk of Kokosmelk en breng dit eventueel op smaak met honing of kaneel, vul het glas nu aan met ijsblokjes net voldoende zodat je nog heel voorzichtig de blauwe basic Kittelbloem infusie kan toevoegen.

Het mooiste effect is natuurlijk als je blauwe ijsblokjes vooraf heb gemaakt.

Kittelbloem Longdrink organge-lemon

Kittelbloem – Orange or Lemon juice mix:
schenk 1/3 orange of lemon juice in een glas en vul het aan met ijsblokjes 1/3 . overgiet nu heel voorzichter de ijsblokjes met de gekoelde blauwe basis Kittelbloem infusie. Een verrassend effect zal ontstaan gelang de pH waarde !Kittelbloem - Watermeloen

Kittelbloem – Watermeloen Mix

Glas ijs watermeloen sap gemengde soda en Butterfly pea sap. mooie rode en paarse kleur.

Zomer Hit of TE HIP !!


Magische Kittelbloem-Limonade

Verras kinderen met een kittelbloem-limonade, laat een zevental bloempjes gedurende enkele uren infuseren in een liter bruiswater. voeg er 5cl neutrale siroop aan toe voor wat smaak.

Bij het serveren van de blauwe limonade voeg je er citroensap aan toe om voor de ogen van de kinderen de limonade te veranderen in een paars-rode drank. Succes verzekerd.

Butterfly Pea Longdrink
Zomer Hit of TE HIP !!

Blue Gin tonic mix  :

Voeg 5 kittelbloempjes toe aan je favorieten Gin en laat dit een 5 minuten rustig intrekken, voeg daarna de tonic toe en zie de kleur veranderen. Drink je de Gin graag puur voeg dan enkele blauwe ijsblokjes toe en geniet van de Magic.


Blauw Brood
blauw brood gemaakt met kittelbloem

Meer weten over Kittelbloem – Butterfly Pea zie : Wetenschap

Bezoek ook de : Foto-galery