Wetenschap

Clitoria ternatea :  Kittelbloem, Butterfly pea, Blue Pea, Pigeon Wings.

Clitoria ternatea is een bijzondere plant met een zeer rijke gebruiksgeschiedenis in de Aziatische keuken en natuurgeneeskunde. De wortels, bladeren maar vooral de bloemen van de Clitoria ternatea zijn in de traditionele Indische Ayurveda gezondheidsleer zeer bekend om de diverse medicinale toepassingen.  De Kittelbloem bevat onder andere de natuurlijke antioxidant proanthocyanidine en bioflavinoids.

De Butterfly pea plant heeft haar oorsprong in Thailand. Echter in de verschillende regio’s van Azie, vooral Zuidoost Azie, worden de Butterfly pea bloemen gebruikt tijdens het koken voor het kleuren van voedsel.

De bloemen worden ook gebruikt als ingrediƫnten in verschillende schoonheid- en haarverzorging producten. Dit komt vooral doordat de Butterfly pea bloemen quercetine (flavonoids) bevatten die een gunstig invloed hebben op de gezondheid van onze huid en haren.

De bloemen bevatten een hoge concentratie van het anthocyanine pigment. Een natuurlijke kleurstof die verantwoordelijk is voor hun opvallende blauwe kleur en hun vermogen om van kleur te veranderen in aanwezigheid van zuur.

Dit in water oplosbare pigment die de kleur van de Kittelbloem veranderd van intens blauw naar violet of rood bij verandering van de pH waarde. In zure oplossingen kleurt het rood of paars en in basische oplossingen kleurt het blauw. Deze kleur veranderende eigenschap heeft de Kittelbloem populair gemaakt als natuurlijke voedselkleurstof in kruidenthee, rijst, sap of cocktails.

“to serve the Blue way” contact: Klantenservice

De Ayurveda eigenschappen van Kittelbloem:

  • Versterkt de conditie van het haar.
  • Zit vol natuurlijke elementen.
  • Stimuleert het immuunsysteem.

Dit product is niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van medische aandoeningen. Raadpleeg voor gebruik uw arts of consult een deskundige fytotherapeut.

naar >> : KlantenService

Bezoek ook de : Foto-galery